Salli itsesi tutkia

Salli itsesi tutkia
Ihmismieli on kyllä ihmeellinen. Siinä on niin paljon tasoja, syvyyttä, korkeutta ja leveyttä.
On intuitiivista luovaa mieltä,
Alitajuista, opittua, vaistomaista mieltä,
Tietoista, tässä hetkessä ymmärrettyä mieltä.
Mieli sulattaa kokemukset, aistit, tuntemukset ja vaikutelmat. Mieli pyrkii pitämään ajatukset koossa ja hallinnassa. Kun saamme uudenlaista informaatiota, mieli vähän hämmentyy ja yrittää laittaa asian tuttuun lokeroon. Jos asia ei mahdu omiin mielenlokeroihin se pyritään poistamaan. En halua kuulla tai nähdä.

Kaiken uuden oppimiseen tarvitsemme kommunikointikykyä. Keskustelu kyky ei ole itsetään selvyys, sitä pitää harjoittaa. Osaamme keskustella kun asia on tuttu ja keskustelu kumppani on samaa mieltä. Jos asialla onkin eriävä näkökulma alamme puolustautumaan, perustelemaan, käännyttämään, pelottelemaan, syyttämään,

Omassa suvussani ei ole ollut keskustelevaa ja tutkivaa kultuuria. On pitänyt opetella tutkimaan. Olen sallinut itseni tutkia.
Tietoisesti pyrittävä pitämään mieli joustavana.
Hereillä omille ajatuksille.
Avoin uusille näkökulmille.
Tämä ei ole helppoa, jos ei ole keskustelevuuteen kannustavaa ilmapiiriä. Jos kaikki on valmiiksi pureskeltu, ei oman oivalluksen viisaus pääse esille. Oivallus tuo iloa ja lisää tyytyväisyyttä. Tyytyväisyys lisää elinvoimaa ja rohkeutta tutkia lisää eri näkökulmia ja ajatusvirtoja. Elämänvoima antaa kyvyn tarkastella omia näkemyksiä ja peilaamaan kollektiiviseen näkemykseen.

Kun elämänmatkalla on itseilmaisulle naurettu, tuomittu, syytetty, pakotettu, luovanmielen osa haavoituu. Haavoittu osa elää syvällä olemuksessamme, sisäisen lapsen tasoilla.
On opeteltava uudelleen käyttämään luovaa mieltä eli intuitiivista osaa itsestä. Sen avulla pääsemme muokaamaan alitajuista mieltä ja tuomaan sieltä tietoiseen mileen muistoja ja tunnetiloja, jotka haavoittivat omaa kykyä kommunikoida ja ilmantää itseä.

Harjoittelen kirjoittamista vaikka minulla on lukihäiriö.
Maalaan väreillä kuvioita löytääkseni yhteyden aivojen ja käden toiminnoille.
Pyrin liikkumaan tietoisesti kehon voimavarojen mukaan.
Olen herkkänä kehon viestetille. Kehon viestintä tukee mielen joustavuutta.
Annan elämän ohjata luokseni mielenkiintoisia ja joskus hyvin hämmentäviä ajatus muotoja.
Kun intuitiivisuus herää asteittain, ei tietoinen mieli ymmärrä aina näkemäänsä tai kokemaansa.
Tätä tapahtuu paljon hoitotilanteissa. Se mikä ei itselle kerro juuri mitään, voi olla hoidettavalle Tärkeä symboli tai muistijälki jostain menneestä tapahtumasta tai tunnetilasta.

Mielenrakenteet pääsevät uusiutumaan kun vanhat kivettyneet, suojaavat, puolustavat milenmallit hellittävät. Hoidoissa havahtuu huomaamaan kivettymiä, laattoja, piikkejä, varjoja mielentasoilla.
Valo huuhtoo ja purkaa suojia ja kohta huomaa uuden virtauksen mielessä. Mieli kirkastuu ja alkaa synnyttämään uusia ajatusmuotoja. Ajatusmuodot tallettuvat olemukseen luovalla työskentelyllä. Suosittelen hoitojen jälkeen, kuulostelemaan mitä tuntemuksia hoidon jälkeinen aika herättää.

Itse kirjoitan muistikirjaani meditaatiossa tai hoidossa tapahtunutta ja joskus maalaan tapahtumaa itselleni muisiin. Kuva ei ole todenmukainen mutta se sisältää tiedostamatonta viestiä, liikettä, muotoja ja tuntemuksia. Puhe kommunikointi on vielä hyvin suppea ilmetämismuoto.

Kun ihminen herkistyy aistimaan moniuloitteisesti mielemme tasot alkavat sulautumaan yhteen. Luemme teksitistä energian ja sen tallettaman valtavan informaation. Alitajuinen tiedostamaton nouseen tietoisen mielen Ymmärrykseen. Korkeinmieli auttaa tässä prosessissa ja suojaa psyykeen kehitystä.
Alitajuinne mieli kätkee meiltä paljon. Se mitä emme tiedä, emme tiedä. Kun olemme valmiita uudistukseen, asiat nousevat tietoisen mielen tarkkailuun. Salli siis mielesi uudistua ja nostaa kipeitäkin tallenteita tietoisuuteen.

Tätä tapahtuu nyt paljon tässä ajassa. Yksilö ja kolletiivista nousee tietoisuuteen hämmentäviä asioita ja tapahtumia. Rakkaudellisessa hyväksyvässä joustavassa ilmapiirissä voimme käsitellä kipeitä ja hämmentäviä asioita.
Salli itsesi tutkia.
Hengitys liittyy kommunikointiin. Kommunikointi liittyy itsen ilmaisuun. Kontrollikeskus niskan alueella hellittää sydänenergian avulla. Sydämentietoisuus on korkeinta tietoisuutta joka pikkuhiljaa yhdistyy aivojen herkkiin keskuksiin. Milen kirkkautta ei voi saada ilman sydämen avautumista. Jos harjoitamme mielentekniikoilla intuitiivisuuden avautumista se jää puoli tiehen. Tarvitsemma sydämen avautumista ja sen avulla pääsemme korkeampiin meilen muotoihin käsiksi.

Myötätunto ja anteeksianto avaa mielentasoja. Ymmärrys Itsetä, tukee avautumista kollektiivisiin tiedostoihin. Näemme selvemmin yhteiskunnan järjestelmät ja kipukohdat. Harjoitellaan keskustelemaan, niin mielen uudet tasot avautuva. Sallitaan Uusien näkökulmian tulo omaan tietoisuuteen ja avaudutaan aitoon kohtaamiseen toistemme kanssa.
Harjoittelen kuuntelemaan ja kohtaamaan
Lämmöllä Mira

Julkaistu kategoriassa

Kirjoita kommentti

Liity Valokehon listalle!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hoitohuone Valokeho logo

Ole yhteydessä!

Haluatko tietää lisää koulutuksista, hoidoista tai meditaatiosta? Kysy rohkeasti!

VALOKEHO
Osoite : Polttolinja 37, Kuokkala/Jyväskylä . Talo 37 on keltainen, jossa vihreät kaakelit seinässä. Sisäänkäynti talon takaa.

Sisäänkäynti kävelykatu tahkonkaarelta  leikki puistoa vastapäätä. 

Polttolinjalla ja kirkon parkkipaikalla on 4 tunnin kiekkopaikkoja.

mira@valokeho.fi
050 402 4468