Elämän puntari

Elämän puntari
Elämän puntari heittää meidät pois tasapainosta kerta toisensa jälkeen. Elämämme on jatkuvaa vaihtelua sen välillä, milloin olemme tasapainossa itsemme kanssa ja milloin emme. Milloin olemme omassa keskuksessamme ja milloin emme. Tämä opettaa meitä hetkestä toiseen, olemaan entistä tietoisempia nyt hetkestä.

Mieli- ja tunnekehomme puntaroi tapahtumia menneisyyden ja tulevaisuuden näkökulmista.
Kun elämämme perusta heilahtaa, kuoleman, sairauden, eron tai toimeentulon muuttuessa. Elämä pakottaa miettimään sen oikeudenmukaisuutta. Ihmisten kärsimysten ja haasteiden määrää. Onko suuret vaakakupit Alfa ja Omega, millä maailmankaikkeus punnitsee kaiken. – oikeudenmukainen?
Elämän muuttuessa tahtomattamme, tulee mietittyä valinnanvapauttamme. Missä määrin voimme oikeasti valita. Mikä kuuluu kohtaloomme. Onko Alfa ja Omega kohtalomme punnitsia.

Se minkä voimme valita planeetalla = miten suhtaudumme elämäämme ja itseemme. Elämä ohjaa meitä ajattelemaan asioita syvemmin. Pysäyttää tarkentamaan elämän käsityksiämme.
Muutunko omalle elämälleni katkeraksi vai anteeksiantavaksi.
Pystynkö hyväksyymään elämän kipeät kohdat osaksi kokonaisuutta?
Näenkö elämäni ilon kohdat?
Punnitsenko ja summaanko elämääni kokonaisuutena?
Kuinka pitkälle oikeasti elämän sielunmatkaa tavoitan ja ymmärrän?

Itse tuntemus lisää ymmärrystä itse elämää kohtaan.
Itse tuntemus = Alfa (Alku). Leikkimielisyys ja uteliaisuus ovat avauksi kun alamme tutustumaan itseen. Itse tuntemusta voi opetella monin tavoin esim. astrologiaa, enneagrammia, numerologiaa, introvertti / ekstrovertti testein.
Itse tutkiskelu jatkuvaa. Jokaisen on tutkittava ja elettävä se oman elämän kautta. Niin elämän pohja voi aidosti olla pysyvää ja elävää. Muutoksia kestävää ja lohtua antavaa.
Oma elämä = Minä olen.

Erilaiset hoidot ja terapiat auttavat itse tuntemuksessa.
Itse tuntemusta lisää kehotietoisuus. Kehon solu-tallenteista vapautuu tunne ja mielen sisältöjä tietoisen mielen käsiteltäväksi. Solumme kantavat perimäämme ja kehollisuus säilyttää kaiken. Kunnes olemme valmiit kuuntelemaan sen sanomaa ja irtipäästämää tunne ja mielen sisällöistä.
Tarvitsemme turvallisen paikan, ajan ja läsnäolon tutustua itseemme eli elämäämme.
Meditaatiossa opettelemme hiljentymistä, rauhoittumista ja itsen kuuntelua. Tarkastelemme ja tutustumme sisäisten tuntemusten ja kuvien avulla itseemme.

Kuinka olemme aikaisemmin osanneet käsitellä vaikeita asioita, luovat pohjaa nykyiselle. Jos emme ole kyenneet käsittelemään menneisyyttä, nykyinen tilanne on haastavampi. Jos luottamus elämän kantavaan voimaan on vahingoittunut, meillä on vaikeampaa luottaa siihen kriisin keskellä. Kriisit taas herättävät meitä pohtimaan elämäämme. Jos silloin tartumme hetkeen ja näemme sen tuomat mahdollisuudet tutustua itseemme. Saamme rakennustarpeita, mitkä kantavat elämän myrskyissä ja antavat lohtua etsijälle. Vaakakupin Omega (Loppu) voi tulla ymmärretyksi. Voimme irtipäästää elämänpelkomme ja vahvistaa luottamusta sen oikeudenmukaisuuteen, suuremmassa mittakaavassa kun ihmisen käsitys elämän vaakakupista. Lisäksi soluperimä voi uudistua ja vanhat haavat eheytyvät syväksi viisaudeksi.

Elämä / Itse ohjaa kokemaan kaikkea moniuloitteisesti ja tasoisesti. Kun ystävien elämässä tapahtuu hämmenetäviä asioita se koskettaa syvästi. Oman elämän kokemukset antavat näkökulmaa myös asiakastyöhön. Elämän vaakakupit tarjoavat valoa ja varjoa.
Sairaudet ja kuolemat ovat vaikeita kohdata. Elämä on yhteinen matka ja toisiamme tukien me saamme sen lopulta tasapainoon. Elämä itsessään rakentuu erilaisiin tasoihin. Ihminen rakentuu erilaisiin tasoihin. Itse tuntemuksella saamme tietoomme, keitä me olemme. Miten rakkaudellinen elämä on. Lopulta ymmärrämme mikä on Kaiken aa ja oo.

Elämän puntarissa heiluen.
Mira

Julkaistu kategoriassa

Kirjoita kommentti

Liity Valokehon listalle!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hoitohuone Valokeho logo

Ole yhteydessä!

Haluatko tietää lisää koulutuksista, hoidoista tai meditaatiosta? Kysy rohkeasti!

VALOKEHO
Osoite : Polttolinja 37, Kuokkala/Jyväskylä . Talo 37 on keltainen, jossa vihreät kaakelit seinässä. 

Sisäänkäynti kävelykatu tahkonkaarelta. Kuokkalan kirkon ja terveyskeskuksen välissä on pieni leikki puisto. Valokehon sisäänkäynti on puistoa vastapäätä.

Polttolinjalla on 4 tunnin  kiekkopaikkoja.

mira@valokeho.fi
050 402 4468