Äänen ilmaisu

Jäiden ja lumen lähtiessä maalle tulee vapaamman hengittämisen aika.
Hengittäminen ja puhdas ilma ovat tärkeitä hyvinvoinnillemme.
Hengittämisen kautta olemme elossa, elämän sykkeessä.
Kurkun äänen, puheen, laulun, äänteiden ja kaiken kommunikoinnin ilmentämismuodot täytyy sulautua sydämen energiaan. Sen värähtelevä sydämellisyys, liittyy omatuntoon, tunteisiin ja voimakkaisiin syvyyden ja pyhyyden kokemuksiin.
Aivot ymmärtävät järjen avulla. Näiden kahden alueen sydämen ja aivojen ilmentämismuoto on kurkku. Ne ilmentyvät sanojemme, tekojen, äänteidemme, äänenpainon, äänemme värähtely taajuuksien mukaan. Sydämen viisaus ja järjen ymmärrys kokoavat kiinteää massaa energian ympärille ja synnytämme konkreettista muotoja eli ääntä ja sanomaa.

Puheen kurkun ilmaisumuodot uudistuvat, kun sydämemme laajuus ja kyky ottaa rakkautta vastaan ja ilmentää sitä ympärillemme voimistuu ja avaa kurkun puhdasta ilmaisukykyä. Kurkun kautta ilmaisemamme muodot sanat, äänteet ja pano, vaikuttaa lantion alueellamme. Siellä olevat muistitallenteet eli tapahtumat, perimämme, sukumme ja kulttuurimme ja maamme tavat toimia. Myös oman elämämme tapahtumat ja ilmennys muodot vaikuttavat siihen, miten kurkkuamme käytämme, omaa ääntämme, ääni valtaamme.

Äänen valta, oman äänen valta on valtava voima ja nyt tätä vallan voimaa tulee uudistaa. Niin että, huomaamme ne Rajoittuneet vanhat järjestelmät, jotka koukuttaa ja rajoitta sanan vapauttamme, ääni valtaamme. On hyvä puntaroida kehon omien keskusten kautta sanomaa. Se tuntuu kuin solut kuuntelisivat eivätkä pelkästään korva elimemme. Kurkun alueen laajentuessa korvamme avautuvat kuuntelemaan eri äänen painoja, värähtelyä ja sanojen syvempiä merkityksiä. Oivalluksesta miten puhumme itsellemme ja kurkun luomisvoimasta tulee avaamaan ymmärrystämme itsestämme ja elämästämme. Sana luo, mitä haluat Luoda? Sana on kiinteämpää energiaa, kun ajatus, joten se konkretisoituu nopeammin elämäämme.
Hiljaisuuden ja puhumisen välinen ero ja milloin käytät ääntää ja milloin vaikenet, asettautuu tasapainoon, kun olemme tietoisia tästä ihmisen kyvystä.

Tässä ajassa huomaamme kuinka eri vääristymät eri aikakausien törmäykset, eri mielipiteiden ja näkökulmien eriävät muodot, jotka vaikuttavat myös ihmisen kykyyn olla tasapainossa. Tasapaino liittyy siihen, että kehon omat järjestelmät ovat tasapainossa toistensa kanssa. Jos sanomme, teemme, ajattelemme ja tunnemme ristiriitaisuutta alueiden kautta, olemuksemme on epäharmonisissa tasapainoissa.

Voimme aloittaa pienistä muutoksista ja kehomme vastaa muutokseen. Luonnossa oleminen tasapainottaa kaikkia näitä kehon keskusta. Voimme aistia, liikua, olla paikallaan ja seurailla luonnon tapahtumia sekä aistia elementtien vaikutuksen ja hengitellä. Peilata veden avulla omia tunteitamme, ajatuksiamme, niin että kykenemme näkemään osia itsestämme, joita on tarpeen uudistaa ja suoristaa.
Vahvistaa osia, mitkä koemme itsellemme tärkeiksi ja oikeaksi sekä vahvistamme omaa suoruuttamme.

Hengittäminen ja hengityksen kulkua seuraamalla huomaamme omassa kehossamme eri jännityksiä, jossa on ikään kuin kiinnitteitä, liikaa painetta ja jännitettä.
Ne kehon osat, jotka fyysisesti vaivaavat kertovat jännitteistä. Jolloin yhteys keskuksiin on kuormittunut tai murtunut. Näille osille on hyvä antaa huomiota, Tukea ja hengittää kehon osiin. Rehellisesti kuunnella sitä sanomaa, jota tämä kehon osa itselle kertoo. Pikkuhijaa tehdä muutoKsia puheeseen ja toimintaa. Nämä tukevat sopusoinnin rakentamista uudelleen, suoremmaksi, kestävämmäksi ja tasapainoisemmaksi.

Kurkun alue on rehellisyyden ja ennen kaikkea rehellisyyden itselle taajuuden alue. Se mitä sanoo ja ilmentää on linjassa kaikkeuden kanssa. Sydämen ja järjen avulla oikaisemme vääristymät. Yhteistoimintaa tarvitsee harjoitella, sillä väristyneet muodot ovat niin alitajuisia, että emme hyvin niitä kykene havainnoimaan.
Rentouden paikassa jossa on välittävä, hoitava läsnäolo, kykenemme pikkuhiljaa huomaamaan näitä itsesämme olevia mutkaisia linjoja ja koukkuja, joilla meitä ja itseämme koukutamme.
Kevään aika on uuden hengittämisen aikaan, uuden vapautumisen aikaa, joka paljastaa joskus raadollisestikin elämämme eri muotoja. Kevään aika on uutta luomisen eli trasformaation voimaa. Kuulla kevään äänet ja aistia
ilmaisun kauneus

Rakkaudellista äänivaltaa
Mira

Julkaistu kategoriassa

Kirjoita kommentti

Liity Valokehon listalle!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hoitohuone Valokeho logo

Ole yhteydessä!

Haluatko tietää lisää koulutuksista, hoidoista tai meditaatiosta? Kysy rohkeasti!

VALOKEHO
Osoite : Polttolinja 37, Kuokkala/Jyväskylä . Talo 37 on keltainen, jossa vihreät kaakelit seinässä. 

Sisäänkäynti kävelykatu tahkonkaarelta. Kuokkalan kirkon ja terveyskeskuksen välissä on pieni leikki puisto. Valokehon sisäänkäynti on puistoa vastapäätä.

Polttolinjalla on 4 tunnin  kiekkopaikkoja.

mira@valokeho.fi
050 402 4468