Kurssit

VALOKEHO

Aistimatka itseeni -retriitti toukokuussa 2023

Aistimatka itseeni- retriitti 18.5.-20.5.2023

Alhaalla olevasta liitteestä voi tilata kolme video aistiasita retriitiltämme:

aistimatka-itseen-retriitti

 

Teemme kolmen päivän aikana aistimatkaa itseemme, keskittyen kehon ja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Herättelemme eri aistien ja elementtien, näkökulmien kautta, itsestämme irtipäästettäviä, aikansa eläneitä, kokemuksia ja ajattelumalleja, kehon tuntemuksia. Pysähdymme itsemme äärelle, kuulostelemaan siellä olevia ja syntyviä, uusia ajatuksia, aistimuksia lisäten mielen ja kehon rauhaa.

Retriitillä käytämme erilaisia kokonaisvaltaisia lähestymistapoja ja menetelmiä, joiden avulla jokainen voi löytää myös uudenlaisia kokemuksia ja oivalluksia itsestään. Retriitti on matka, jossa jokainen saa rauhassa omaehtoisesti, turvallisella ilmapiirissä, olla juuri oma itsensä eikä retriitillä vaadita mitään erityistaitoja kirjoittamisen, itseilmaisun tai liikkumisen suhteen. Voit ottaa retriitiltä niitä elementtejä ja ajatuksia, jotka tukevat sinun matkaasi itseesi. Osallistut ohjelmaan sillä tavalla kuin se on sinulle luontevaa. Omien ajatusten ja kokemusten jakaminen on vapaaehtoista, voit hyvin myös keskittyä omaan sisäiseen matkaasi.

Aistimatka itseeni -retriitillä käytämme erilaisia luovia kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä kuten terapeuttista kirjoittamista, korttityöskentelyä ja luovaa maalaamista. Vahvistamme keho- mieli yhteyttä erilaisilla rauhallisilla lempeillä liikkeillä, meridiaanivenyttelyllä ja teemme kehokartan sekä annamme äänimaljakylvyn hoitaa sanattomasti kehoamme. Retriitillä tutustumme energia-anatomiaan, elementtiteoriaan ja vahvistamme luontoyhteyttä.

Kuvat: Jani Salonen, Elina Käkelä ja By Emmi Oy

Paikka: maalaishotelli Morva Jämsässä luonnon keskellä, kauniissa maalaismiljöössä. Majoittuminen 2 hengen huoneissa täysihoidolla sisältäen 2 x aamupalan , 2 x lounaan, 2 x päivällisen 2x kahvi/välipala ja 2 x iltapalan.

Aika: Helatorstaina 18.5.2023- lauantaina 20.5.2023
– Aloitamme torstaina klo: 14:00
– Lopetamme lauantaina lounaaseen klo: 12.00

Hinta: Ennakkovaraajan etuna 477 € kahden hengen huoneessa (10% alennus) 31.12.2022 mennessä tehdystä varausmaksusta !
Hinta vuoden vaihteen jälkeen:
-5 % alennus 15.3.2023 mennessä ilmoittautuessa, jolloin hinta 503 € kahden hengen huoneessa.
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.4.2023, jolloin retriitin hinta 530€ kahden hengen huoneessa.
– varausmaksu 200 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja loput ennen retriitin alkua.
Varausmaksu Hoitohuone Valokehon verkkokaupan kautta! www.valokeho.fi/verkkokauppa

Mahdollisuus myös yhden hengen huoneeseen lisämaksusta, jolloin hinnat:
– 31.12.2022 mennessä tehty varaus, jolloin retriitin hinta 552€ ( 10 % alennus)
– 15.3.2023 mennessä tehty varaus, jolloin retriitin hinta 578€ ( 5 % alennus)
– viimeinen ilmoittautumispäivään mennessä tehty varaus, jolloin retriitin hinta 605€

Kuva Jani Salonen

Retriitin matkaoppaat:
Mira Vatanen/ Hoitohuone Valokeho – koulutettu hieroja, luontaishoitaja, vyöhyke-ja shiatsuterapeutti, energiahoitajakouluttaja, jooganohjaaja www.valokeho.fi
Marika Hopeakoski/ Tmi UnelmaRatkaisu – ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti, voimavarakeskeinen työnohjaaja
www.unelmaratkaisu.fi

Ohjelma:

Retriitille torstaina klo 14 saapuessasi pääset tutustumaan meihin matkaoppaisiisi ja kanssakulkijoihin tällä matkalla, jota teet ensisijaisesti itseesi. Saat saavuttuasi rauhassa asettua itseesi, oman kehosi ja mielesi tämänhetkistä olotilaa aistimaan. Käymme läpi retriitin ohjelmaa ja luomme yhdessä turvallisen ilmapiirin, jossa sinulla on lupa olla rauhassa itsesi sekä toisten kanssa. Maalaishotelliin pääset majoittumaan klo 16.00. Majoittumisen jälkeen syvennymme havainnoimaan kehon aistimuksia ja taltioimaan huomiosi kehokarttaan. Runsaan aistillisen päivällisen jälkeen pääset rentoutumaan lempeiden meridiaani venyttelyn avulla. Lopuksi annamme äänimaljakylvyn syventää rentoutumisen ja asettumisen tilaa, jonka jälkeen on hyvä asettua lepäämään maalaishotellin viihtyisiin huoneisiin. Halukkaille mahdollisuus vielä rentoutua hotellin iltasaunassa tai pulahtaa lammen raikkauteen.

Perjantaina teemme aistimatkan läheiselle Morvan vuorelle. Matkalla pysähtelemme eri elementtien kautta kehomme äärelle ja teemme tietoista kävelyä. Pari tuntia kestävällä aistimatkalla, etenemme rauhalliseen tahtiin itseämme kuulostellen, helppokulkuisessa maastossa luontoa ja itseämme aistien. Käymme Morvan vuorelle kulkiessamme 7 mitta-askelta itseen- harjoituksen avulla läpi suhdettamme itseemme ja taltioimme havaintojamme ylös terapeuttisen kirjoittamisen avulla. Näköalatornista haemme uusia näkökulmia ja löydämme oman voimaelementtimme. Paluumatkalla pohdimme mistä kaikesta on tässä kohtaa elämää hyvä luopua ja etsimme oman elementin illan luopumisriittiin. Päivän aikana syvennämme kokemaamme mielikuvamatkan ja terapeuttisen kirjoittamisen avulla. Luopumisriitin jälkeen illalla annamme alitajunnan alkaa työstää tulevaa. Otamme intuitiivisesti korttimandalasta viestejä ja annamme äänimaljakylvyn helliä ennen asettumistamme taas maalaishotellin viihtyisiin huoneisiin. Mahdollisuus asettua jälleen vielä hotellin saunan lämpöön tai pulahtaa läheisessä lammessa.

Lauantaina käymme läpi yhdessä koettua ja alamme suuntaamaan ajatuksia kohti paluumatkaa. Ilmaisun tauluun taltioimme maalaten tai kirjoittaen oivalluksia matkaevääksi arkielämäämme. Pohdimme kuinka retriitillä koetun ja ymmärretyn uuden ajatuksen, kokemuksen, kehossamme olevan rauhan, saamme pidettyä elävänä myös arkemme ihmissuhteissa ja tilanteissa. Teemme uudestaan kehokartan ja vertaamme tuntemuksia retriitin alun tuntemuksiin. Lauantaina yhdessä nautitun lounaan jälkeen on aika suunnata takaisin omaan arkeen.

Koko retriitin ajan hellimme kaikkia aistejamme nauttien retriittiohjelman lisäksi maalaishotelli Morvan herkullisista ruuista:

”Arvostamme lähi- ja luomuruokaa, jonka alkuperä on tiedossa. Haluamme tarjota aitoja, luonnollisia makuja. Valmistamme tarjottavamme itse, mahdollisimman alusta alkaen, korkealaatuisista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Me rakastamme ruokaa, ja meille on sydämen asia saada tarjota vieraillemme laadukkaita, puhtaita ja aitoja makuelämyksiä, perinteitä ja luonnollisuutta vaalien.
Eri vuodenajat näkyvät keittiössämme. Sadonkorjuun aikaan haemme kasvikset suoraan pellosta, sienet ja marjat metsästä, sekä käytämme villiyrttejä sesonkien mukaan. Ruisleivänkin leivomme itse 100 % luomurukiista yli sata vuotta vanhaan juureen. Oman käden jälki näkyy ja maistuu kaikessa – alusta loppuun asti.
Tuotteemme ovat laktoosittomia, ja keittiössämme valmistuu tilauksesta erilaiset erityisruokavaliotkin. Kunnioitamme luontoa ja käytämme luonnonvaroja ekologisesti satokauden ja vuodenkierron mukaan elämällä. Näin edistämme myös terveellisyyttä ja makujen aitoutta: vuodenkierron mukaiset luonnonantimet eivät tarvitse sen paremmin pitkiä kuljetusmatkoja kuin säilöntäaineitakaan. Näin tuotteet ovat myös taatusti tuoreita, parhaimmillaan jopa suoraan pellosta tai metsästä tuotuja. Kasvikset ovat satokauden aikaan myös maukkaimmillaan, sillä ne ovat saaneet kasvaa luonnollisesti, ilman keinotekoisia apukeinoja.”
Lähde: www.morva.fi

RETRIITTI KARTTA logoilla

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hoitohuone Valokeho logo

Ole yhteydessä!

Haluatko tietää lisää koulutuksista, hoidoista tai meditaatiosta? Kysy rohkeasti!

VALOKEHO
Osoite : Polttolinja 37, Kuokkala/Jyväskylä . Talo 37 on keltainen, jossa vihreät kaakelit seinässä. Sisäänkäynti talon takaa.

Sisäänkäynti kävelykatu tahkonkaarelta  leikki puistoa vastapäätä. 

Polttolinjalla ja kirkon parkkipaikalla on 4 tunnin kiekkopaikkoja.

mira@valokeho.fi
050 402 4468